FASTNAT HÄR



I det ögonblick min iPod slog om till White Winter Hymnal tog jag stegen ut ur centrum. Då möttes jag av någonting som förvånade mig; årets första snö. Den föll (snarare slog) i mitt ansikte. I symbios med vinden. Och nej, den fastnar inte på marken, den går inte att åka pulka i, men det är ändå snö. I oktober. Absurt.

FRÅN EN SKOG TILL EN ANNAN



Fotade First Aid Kit.

PICTURE OVERLOAD ERROR ERROR



Nu är jag hemma bland asfalt och betonghus igen.

NU TAR JAG HÖSTLOV

Mellan söndag 26/10 och onsdag 29/10 befinner jag mig i skogen, stugan och Värmland. Där stannar jag för att andas annat än asfalt, aspartam och avgaser. Det behövs. Däremot; åka i en liten, lätt bil i den här blåsten och det här regnet kan bli en annorlunda upplevelse.

 Ni vet var jag finns. Ta hand om er.

FINT

Ikväll har jag sett Jonas Gardell på Scalateatern. Det var fantastiskt. Inte nog med att han verkligen når ut till publiken, strålar som ingen annan och får mig och många andra att skratta tills man får kramp i magen. Ikväll relaterade han skämt till mig, förde någon slags konversation med mig och det var så fint. Allt var så fint just då, även om jag hade kramp i magen.

FÖDELSEDAG



Idag fyller jag sexton.

ISTÄLLET FÖR SÖMN

Beger mig till IKEA med C. redan nu på morgonen för att hitta saker som jag inte ens behöver. Det är sådant som behövs ändå, för mig. Som en start på ett väldigt efterlängtat höstlov. Vad C. ska leta efter har jag ingen större koll på. Säkert någonting nödvändigt (så handlar inte jag - onödiga saker är lite roligare).

Jag får tid till så mycket när jag inte är i skolan. Det blåser småspik utanför.

TROTS MUR AV BOMULL

Vill kasta sten i väggar och skrika för att få ut det som finns inuti. Jag blir yr i magen när jag åker hiss om den känslan bara kunde stanna kvar i mig av någon anledning (som är rätt så djävla rätt).

Jag är yr i huvudet av en anledning som inte finns och jag vill bara krypa ned under täcket. Hela min kropp vill stanna där, inte röra mig, ligga still, inte röra mig. Munnen stängd, huvudet stängt, stänga av. Stänga av. Stänga av.

PÅMINN MIG OM ATT JAG INTE KAN

Vill inte gå upp, gå ut, vara duktig, göra vad de andra tror och hoppas jag ska göra. Vill inte vara en del av deras plan, vill inte passa in i deras mall.

Helvete.

VAKNA TILL




STAY IN WHEN IT'S LOOKING THIS WAY

Ni vet Bröderna Lejonhjärta.
Idag känner jag mig verkligen som Skorpan (innan de kommer till Nangijala). Jag känner mig som en liten lort. Jag är bara en liten lort.

KATASTROF

Den här dagen är verkligen inte min. Sedan första klivet utanför sängen och mitt tjocka täcke kändes fel. När allt jag gör bara känns fel finns det ingenting annat att göra än ge upp - så känns det i alla fall.

Som om det inte räcker med regnet som slår mig i ansiktet, med de tusen människor som går in i mig, trängs och beter sig respektlöst. Som om det inte räcker med att jag vaknar varje morgon och försöker göra det jag ska. Jag behöver ingenting mer som stoppar mig, som hindrar mig, sliter mig i små, små bitar. Jag behöver inte de drömmar som får mig att vakna med en klump i magen.

Det enda jag behöver är tystnad.

HEJ DÅ

Mamma kikar på lägenheter. Flyttar hon flyttar jag med och det är verkligen vad jag vill. Det finns ingen anledning för mig att stanna här. Skulle aldrig säga nej. Aldrig.

Idag hittade jag en ny kvinnoröst som ska trösta mig i vintern som kommer sluka mig med sitt mörker.

MONSTRET UNDER SÄNGEN


OMSTART

Helt klart omstart. Varför vet jag inte, det kändes bra helt enkelt.

RSS 2.0